TAHNIAHkepada semua petugas, ahli dan penyokong parti yang telah berjaya mengekalkan kemenangan di DUN Sg Limau. Kejayaan yang sangat bererti di awal Tahun Hijrah 1435h menjadi petanda baik kepada perjuangan Islam ini, InsyaAllah.

 Satu post mortem akan dilakukan segera bagi menilai punca kemerosotan majoriti di sebalik peratusan keluar mengundi yang lebih rendah, sebanyak 85%, berbanding PRU13 sekaligus menafikan jangkaan SPR sebanyak 90%.

 Kemerosotan pengundi luar yang agak ketara diharap menjadi pengajaran kepada SPR pada masa depan agar hari pengundian tidak lagi dibuat pada hari bekerja, kerana ia menyukarkan pengundi luar untuk pulang membuang undi.

 Secara umumnya PAS berpuashati dengan kehadiran jentera dari seluruh kawasan termasuk Sabah dan Serawak bagi membantu kemenangan kita di Sungai Limau.

 Kegigihan dan semangat tidak erti putus asa jentera dengan pembiayaan kewangan sendiri dari kawasan dan negeri serta iringan doa dan solat hajat yang dilakukan sepanjang malam, antara faktor kemenangan PAS.

Sekalung tahniah kepada pimpinan PAS Pusat, Dewan Pemuda, Ulamak, muslimat dan Dewan Himpunan Penyokong PAS yang telah menunjukkan kesungguhan kerja dalam suasana kita berhadapan dengan seluruh jentera kerajaan dan lambakan janji dan kewangan yang mencucah-curah.

Semoga YB Ustaz Mohd Azam Abd Samat yang terpilih menjadi wakil bagi rakyat di Sungai Limau dapat meneruskan agenda perjuangan Al Marhum Ustaz Azizan Abd Razak, di samping melaksanakan amanah dengan sebaik mungkin.

 Semoga Allah membantu beliau dalam perjuangan di dimensi baru ini. Insya-Allah.

 Penulis ialah Ketua Penerangan PAS Pusat

Hubungi Kami

  • Kompleks PAS Kedah, KM 13, Jalan Alor Setar - Sungai Petani Simpang Empat, 06650 Alor Setar,
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • 04-7481122

Carian

Who's Online

We have 36 guests and no members online

Statistics

OS:  
Linux f
PHP:  
5.4.45
MySQL:  
5.6.38
Time:  
09:07
Caching:  
Disabled
GZip:  
Disabled
Visitors:  
6
Articles:  
573
Web Links:  
5
Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Blue Oranges Red

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Spotlight3

Background Color

Spotlight4

Background Color

Spotlight5

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction